فهرست
عنوان............................................................................................................صفحه
چکیده..................................................................................................................1
مقدمه. ...............................................................................................................2
تاریخچه قارچ .. .....................................................................................................3
پرورش قارچ درغارهاي اطراف پاريس. ........................................................................4
كشت قارچ درآمريكا. ..............................................................................................5
تاسيس AMI در آمریکا.. .........................................................................................5
زیست شناسی قارچ. ...........................................................................................7
قارچ شناسی. .....................................................................................................9
مشخصات عمومی قارچ ها.. ...................................................................................9
ساختمان شیمیایی سلولی در قارچ ها.. .................................................................10
نحوه زندگی قارچ ها ) به صورت کلی).. ...................................................................11
سیتولوژی قارچ ها(به صورت کلی). .........................................................................11
ریخت شناسی قارچ ها(به صورت کلی). ..................................................................11
ساختمان رویشی در قارچ ها(به صورت کلی) ...........................................................12
روشهای اخذ غذا در قارچ ها(به صورت کلی) ............................................................12
عوامل جذب غذا در قارچها(به صورت کلی) . .............................................................13
تولید مثل قارچها(به صورت کلی).. .................................................................14
تولید مثل غیر جنسی(به صورت کلی). ...................................................................14
انواع طبقه بندی قارچها.. ...............................................................................18
روش شناسایی قارچ سمی از خوراکی :.. ...............................................................23
خصوصیات بیولوژیکی قارچ خوراکی دکمه ای .. ..........................................................24
مرفولوژی قارچ.. ..................................................................................................24
انواع گونه های زراعی قارچ دكمهاي. .......................................................................26
مراحل کشت قارچ دکمه ایی. .........................................................................27
جوانه زنی و چرخه زندگی اسپورها در قارچ دکمه ای. .................................................27
کشت سنتی بذر قارچ. .........................................................................................31
آمادهسازي اسپان بذري. ......................................................................................34
اسپانزني و پنجهدواني ميسليومها. ......................................................................35
روشهاي اسپانزني (تلقيح). ................................................................................35
تولید ته سنجاقی قارچ.. .......................................................................................37
روشهاي ايجاد سلولهاي پريمورديوم (ته سنجاقی). .................................................39
مرحله 1: آمادهسازي.. .........................................................................................39
مرحله2: تغيير شرايط محيطي- پيش زمينه تشكيل سلولهاي پريمورديوم.......................39
کشت خالص بذر قارچ ...........................................................................................41
انتخاب انواع سويه. ...........................................................................................42
کود کمپوست...................................................................................................44
مواد تشکیل دهنده كود كمپوست..........................................................................45
الف: سولفات كلسيم (گچ: caco4 ) ..........................................................50
ب: آهك نرم (کربنات کلسیم) ..................................................................50
ويژگيهای سوله تهيه كمپوست:...........................................................................51
انواع كمپوست قارچ دكمهاي.. .............................................................................52
نكاتي در مورد كمپوست طبيعي و مصنوعی. .........................................................59
انواع روشهاي بذر پاشي در قارچ دكمهاي. .............................................................63
اطاق پرورش قارچ. .............................................................................................64
ساختار. ..........................................................................................................64
انواع روشهاي كشت قارچ دكمه اي. .....................................................................66
نحوه قرار دادن جعبهها يا كيسههاي محتوي كمپوست در سالنهاي پرورش قارچ. ........71
شرايط خاك پوششي كمپوست. .........................................................................74
ضد عفوني يا پاستوريزه كردن خاك پوششي. ........................................................76
مراقبتهاي لازم از بستر بعد از خاك دهي. ..............................................................76
زمان برداشت محصول........................................................................................81
روشهاي برداشت قارچ دكمهاي...........................................................................82
اصولي كه در موقع برداشت قارچ دكمهاي بايد دعايت شود. .....................................83
عوامل اثر گذار بر تولید قارچ. .........................................................................88
تجهيزات مورد نیاز براي تولید قارچ........................................................................91
دستگاه پکیج تولید قارچ.. ..................................................................................91
کیفیت قارچهای تولید شده در پکیج :. .................................................................92
مقایسه سیستم پکیج با سیستمهای سنتی :. ..................................................92
لوازم آزمایشگاه مورد نیاز جهت تشخیص بیماریهای بذر و قارچ خوراکی:. ...................94
بیماریهای قارچ..............................................................................................96
راههای کنترل بیماری قارچی تریکودرما یا کپک سبز. ..............................100
راههای مبارزه با مگس سرکه یا Dresophila melanogaster..................109
بیماریهای اِسپان قارچ خوراکی:. .........................................................................111
کنترل بیماریها.. ..........................................................................................112
روشهای کنترل آفات و بیماریها:. ...........................................................................112
تحلیل اقتصادی. .........................................................................................115
هزينه هاي يك توليدي قارچ. ................................................................................115
توجيه اقتصادي طرح تولید قارچ خوراکی برای یک واحد 50تنی :. ...............................115
الف – سرمايه گذاري ثابت : ................................................................................115
ب- هزينه هاي جاري :. ......................................................................................117
سرمايه گذاری ثابت و در گردش. ..........................................................................119
ج – فروش:. .....................................................................................................119
برآورد هزينه هاي عملياتي و غير عملياتي. ............................................................119
پيش بيني مالي طرح. ........................................................................................120
محاسبه نقطه سر به سر. ..................................................................................120
محاسبة كارمزد وام در صورت دریافت وام 13%.........................................................121
پیش بینی میزان تولید. ......................................................................................121
آمار تولید قارچ. ...........................................................................................122
سابقه كشت قارچ در ایران. .................................................................................122
تعداد موسسات پرورش قارچ خوراكي در كشور. .....................................................122
وضعيت حقوقي. ..............................................................................................122
كاربري اراضي موسسات پرورش قارچ خوراكي. ......................................................122
مشخصات سالنهاي توليد. ................................................................................122
تعداد سالن. ....................................................................................................122
رطوبت سنج. ...................................................................................................123
دماسنج. ......................................................................................................123
شاغلان. ........................................................................................................123
مقدار و ارزش توليدات. .......................................................................................123
مقدار و ارزش نهادهاي مصرف شده. ....................................................................123
تعداد موسسه بر حسب نوع فعاليت و استان : 1380. ............................................124
تعداد موسسه عضو در تشکل های صنفی , پروانه بهره برداری و استان: 1380 ............124
تعداد موسسه های دارای آزمايشگاه توليد اسپان ( بذر) و ظرفيت توليد سالانه بذر آن بر حسب استان :
1380. .....................................................................................125
تعداد موسسه بر حسب وضع فعاليت و استان : 1380.............................................125
مقدار توليدات برحسب نوع و استان : 1380. .........................................................126
ارزش توليدات برحسب نوع و استان : 1380. .........................................................126
آمار تولید قارچ در کل دنیا . ..................................................................................127
اهمیت اقتصادی قارچها.. ....................................................................................129
مزاياي كشت قارچ خوراكي نسبت به ديگر محصولات كشاورزي...................................129
خواص غذايي و درماني قارچ. ......................................................................132
توليد قارچ هاي خوراكي- دارويي. .......................................................................135
رنگهايي استثنايي از جنس قارچ. .......................................................................136
مديريت توليد. .................................................................................................137
فرصت ها وچالش هاي پرورش قارچ. ...................................................................137
اهم اقدامات و حمايت هاي مديريت باغباني سازمان. ............................................138
مشكلات در تولید قارچ. ....................................................................................138
نتیجه گیری. ..................................................................................................139
پيشنهادات و راهكارها. .............................. ...............................................140
پیوست 1. .. ........................................... ......................................................141
مشکلات پرورش قارچها و راهنماي رفع سريع آنها. ...............................................141
پیوست2..................................... ... ..............................................................143
شرایط دریافت پروانه تاسیس جهت احداث واحد تولید بذر قارچ خوراکی.. ....................143
پیوست3. ............. .......................... .............................................................144
شرایط دریافت پروانه تاسیس جهت احداث واحد تولید قارچ. .....................................144
منابع :.. ......................... ....... .....................................................................145
منابع :
فرمت فایل: | |
حجم فایل: | |
تعداد فایل: |